Het Mastertoernooi 2017

Op zondag 12 maart kwamen op het bouleterrein van L'Equipe 12 teams bij elkaar om het Mastertoernooi te spelen. Van deze 12 teams waren er 9 uit Duitsland. Dus een echt Duits onderonsje. Verder waren er 2 teams van L'Equipe en 1 team van EVE uit Hengelo.

De sfeer

De sfeer was prima en door dat iedereen op tijd was kon , na de eerste koffie, het toernooi ook eerder beginnen. Het weer was prima en in zonder problemen werd dan ook ( met daar tussen een eetpauze waarin naar hartenlust de soeppan werd leeg gegeten en de patat, bami schijven en frikandellen enz. niet aan te slepen waren) de eindstreep gehaald. Gunther Lammeling en Arno Lemberg van TUS Gildehaus stonden bovenaan in het eindklassement Nr. 2. Dean en Robert Lindeman van L'Equipe nr. 3. Heik Kotscharia en Gerd Kirchmeier SC Union Emlichheim..

Tenslot in deze mastertoernooi 2017

Het was een prima toernooi maar de wedstrijdleiding hoopt wel dat op 11 juni Als het Euregiotoernooi wordt gespeeld er meer teams zijn

Wat zullen ze een spijt hebben gehad

Wie ik bedoel? Nou die teams die niet hebben deelgenomen aan het Krentenweggetoernooi van L'Equipe in Enschede. 26 Teams uit alle windstreken kwamen naar de Geessinkweg om een geweldig geslaagd toernooi te spelen. Nadat alle teams aanwezig waren sprak de wedstrijdleider een welkomst woord en deelde daarna de wedstrijdkaarten uit en de pret kon beginnen.

 

krenteweggetoernooi 2016

 

Wat ik nog niet vermeld heb was het weer

Hoe verder in de morgen hoe mooier het werd. Hier werd dan ook ruimschoots van genoten tussen de bedrijven door. Veel mannelijke deelnemers waren aan de bar te vinden. Maar dat kwam niet door het dortige mooie weer ( goed excuus natuurlijk) maar door onze nieuwe barmedewerkster Belinda. In de pauze na 2 wedstrijden werd er genoten van soep, gehaktballen, patat,enz. In de verschillende pauzes werd er door de bondsverenigingen even tussen door vergaderd waarom de toernooien slecht werden bezocht. Het resultaat was dat we toch eens meer elkaars toernooien moesten bezoeken.

Tegen 16.00 uur waren alle wedstrijden gespeeld. Toen kwam voor velen als verassing, maar voor de vaste bezoekers een bekend verschijnsel bij L'Equipe. Namelijk het eierenschieten. 3x gooien voor een euro. Er waren flessen wijn te verdienen als het ei compleet kapot was geschoten. En daar werd fanatiek om gestreden. Iedereen wilde de beste zijn.

Na afloop was de prijsuitreiking

1. Cobi en Johan Pape (de Toss). 2. Gerrit Koetsen en Gerrit Meijer ( de Toss). 3. Corrie Klement en Janco Post ( L'Equipe/Zoalboelers.)

Alle winnaars kregen aantrekkelijke geldprijzen aangeboden.
De troostprijs 2 flessen wijn werden gewonnen door Many en Henk Stout JBV Borne

 

Uitslagenlijst 2016