Op 25 mei 2014 is bij Jeu de Boule vereniging L’ Equipe het Nederlands Kampioenschap Tète à Tète ( 1 tegen 1) gespeeld. Er waren 61 deelnemers, waaronder Janco Post van L’ Equipe.

tete-a-tete-2014

Onder een brandende zon ging het toernooi om 10.00 uur van start. Direct in de eerste ronde ging de kampioen van 2013 er al uit samen met 29 anderen. Dit doordat middels het KO systeem werd gespeeld. Deze verliezers kwamen in de troosttoernooi en de 30 winnaars in de hoofdtoernooi. Doordat het KO systeem werd gebruikt vielen de verliezers bij bosjes af en werd het aantal deelnemersveld snel minder. Ook het niveau steeg natuurlijk wat ook het aanwezige publiek niet was ontgaan en de meesten bleven dan ook zitten om te genieten van het mooie spel.

De Troosttoernooi

Aan het einde bleven er voor de Troosttoernooi Romulo van Stockum en Raymond Tonen beiden van PUK Haarlem over. Deze werd uiteindelijk gewonnen door Romulo van Stockum

Voor de finalewedstrijd om het kampioenschap waren Joey van Doorn van JBC ’t Dubke uit St. Michielgestel en Essa Agzoul van GdP Les Cailloux uit Zeist de sterksten van allemaal.

Deze finalewedstrijd ging op en neer maar aan het einde was Essa Agzoul de sterkste en dus Kampioen van Nederland Tète à Tète.

Voor L’ Equipe was dit een bijzondere dag, waar voor de aanwezige leden veel te leren viel. Jammer dat onze deelnemer Janco Pot direct bij de eersten hoorde die afscheid moest nemen van het strijdtoneel. Maar de aanwezige dames hebben hun uiterste best gedaan hem te troosten.

Fotos is hier te zien