Afdrukken

 

Op zaterdag en zondag 14 en 15 juni werd bij L’Equipe het 11e Euregiotoernooi gehouden. Voor zaterdag 14 juni was het Tripletten gepland en zondag het Doubletten. Jammer genoeg ging het tripletten wegens te weinig deelnemers niet door.

euro-toernoii


Op vrijdag 13 juni kwamen de eerste kampeergasten om13.00 uur al binnen uit Alphen aan de Rijn, Oldenzaal, Essel  en Georgmarienhütte al hun plaatsen innemen op het grasveld beschikbaar gesteld door onze buren van de Enschedese Hockey Club. Verder in de middag kwamen er nog gasten uit Rahden binnen.

Tegen de avond werd er een klein toernooi gespeeld en de eerste 3 winnaars gingen met een fles wijn naar hun caravan terug.
S’ avonds werd er natuurlijk voetbal gekeken en de sfeer was die avond ook prima gezien het resultaat van ons Nationale Elftal.
Nadat de gasten zaterdagmorgen gedoucht hadden bij DOS/WK onze korfbalburen werd er een klein onderling triplettentoernooi gehouden met flinke pauzes tussen de partijen want het innerlijke van de mens wil ook wat. Later in de avond gingen de gasten hun eigen weg.

Zondagmorgen was er om 08.00 uur een ontbijt voor de gasten en de vrijwilligers voor die dag. Dit werd door iedereen zeer op prijs gesteld.  Al spoedig kwamen de eerste van de 22 deelnemende teams aan het doubletten al binnen druppelen en tegen 10.30 uur  kon het startschot bij zonnige weersomstandigheden worden gegeven.
Aan het einde van het toernooi werden de prijzen verdeeld.

A -  poule 1. Regina und Eckhard  Schwier - Rahden. 2. Hans Tijssen en Henk Kinket - Hattem. 3. Gundula en Uwe Weber - Rahden.
B -  poule 1.George Falke en Latiff Karamath - JBV Enschede / L’Equipe. 2. Elke en Johannes Polascheck - Georgmarienhütte. 3.Wolfgang Brodisch en Jurgen Kohler -  Buer / Marl
                                .

Na de prijsuitreiking werd nog even gezellig na gezeten om nog na te praten over het geslaagde toernooi van die dag.