Het eerste toernooi van dit jaar “Het Mastertoernooi”

Zondag 6 maart was het eerste toernooi van dit jaar “Het Mastertoernooi".Hoewel het een drukke laatste week was van aanmeldingen en afzeggingen wegens ziekte of andere redenen melden zich toch nog de nodige teams aan de wedstrijdtafel. 

Er waren teams van SV Bentheim, de Zaoltboelers uit Hengelo, Weerselo, Timmersweide uit Hengelo, OJBV Oldenzaal, BsB Steinfurt en van het organiserende L’Equipe uit Enschede. Deze moesten deze dag onder redelijke weersomstandigheden de strijd aanbinden met elkaar. Na een welkomstswoord en een uitleg hoe het verloop van deze dag zou zijn was het een dringen voor de deur wie er het eerst op de baan zou zijn. Er moesten 2 voorronden worden gespeeld om te weten te komen welke teams in de A of B poule zouden komen, Om de wedstrijdleiding even de tijd te geven werd de inwendige mens versterkt door de mee gebracht boterhammen of door het kopen van een kom soep of een hartige hap tot zich te nemen en/of een drankje. Toen iedereen voldoende gegeten had werden de kaarten uitgedeeld voor de resterende 3 partijen. Deze 3 partijen werden voor de zekerheid ook nog even aangeplakt om misverstanden te voorkomen. Ook kon men op deze lijsten zien op welke baan er gespeeld moest worden. Er werd fanatiek maar sportief gestreden want niemand van de wedstrijdtafel hoefde deze tafel te verlaten om voor scheidsrechter te spelen om waar dan ook geschillen op te lossen. Toen alle teams uitgespeeld waren werd er weer genoten van een hapje en een drankje.

De wedstrijdtafel druk gerekend

Intussen werd er aan de wedstrijdtafel druk gerekend door een neutrale computer voor de uitslag.

A poule

In de A poule werd Nr.1. Cobie Wielinga en Marcel Steinebach ( Timmersweide) Nr.2. Wilma Oude Alink en Raimond Oude Alink (Zaoltboelers) Nr. 3. Robert Lindeman en Mike Muller L’Equipe.

B poule

In de B poule konden naar voren komen. Nr. 1.Henny Pelle en Riekus Wevers (L’Equipe)
Nr. 2. Cobie Schlömer en Andrea ter Elst (Zaoltboulers). Nr. 3. Ina Burgers en Leon Burgers ( BsB Steinfurt). Toen de prijsuitreiking eenmaal voorbij was ging natuurlijk een bedankje naar de vrijwilligers achter de bar en keuken en na het bekend maken van het volgende toernooi op 12 juni werd er nog even gezellig nageborreld.